pondelok 29. októbra 2012

Výber záclony - podľa čoho sa riadiť, časť prvá

Ako si správne vybrať záclonu?


Záclony a Závesy ing. Helena Gratzerová
Pracujem už 8-my rok s v oblasti návrhu bytových textílií priamo u zákazníka. Spoločne vyberáme z donesených vzoriek tie materiály, ktoré sú najvhodnejšie do ich interiéru. Výber závisí nielen od štýlu , v ktorom sa interiér nachádza, ale aj od cítenia každého klienta. Vždy treba hľadať kompromisy medzi tým, čo sa nám páči a čo sa nám hodí. Niekedy je to ľahké, ale niekedy sa človek ťažko vzdáva svojich vysnívaných predstáv a doteraz zaužívaných a osvedčených zvykov a potom , keď si presadí svoj názor, dochádza k vytriezveniu, nakoľko treba naozaj zapojiť do výberu nielen svoje srdce, ale aj rozum. Bez kompromisov ide máločo.
Záclony a Závesy ing. Helena Gratzerová
Prvú otázku, ktorú kladiem zákazníkom je : Na ktorej svetovej strane máte okno? Bola by škoda zakryť okno na severe hustou záclonou, pretože by ste mali v miestnosti tmu. Na juhu hustejšia záclona nemusí zobrať toľko svetla v prípade, že máte dostatočne veľké okná. Ale treba si dávať pozor aj na skutočnosť, že niekedy je priam hriech uzavrieť sa záclonou pred krásnym výhľadom napríklad do záhrady.
Druhou otázkou je : Chcete, aby vám nebolo vidieť do izby? Vtedy odporúčam záclony hustejšieho tkania alebo vzoru. Ale treba rátať s tým, že aj najhustejšia záclona vám na večer, keď zasvietite, nespraví takú izoláciu ako záves. Obrysy postáv tam budú vždy a cez deň musíte rátať, že vám záclona pohltí svetlo. Preto je dobre vedieť, že hustejšia záclona vás bude izolovať cez deň, ale na večer treba zastrieť záves alebo žalúzie.
časť druhá :.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára